Off Canvas

 

Consilium Business Intelligence

Data warehousing en data analyse oplossingen

Sinds begin 2020 houdt Covid-19 de wereld in zijn greep. Dagelijks komen er updates van de laatste cijfers. De bron data wordt door het RIVM dagelijks beschikbaar gesteld. 

Vaak worden in het nieuws de meest spectaculaire cijfers herhaald. Consilium probeert hier iets aan te doen door een analyse vrij beschikbaar te stellen waarin meer gekeken wordt naar trends en ontwikkelingen. Waarin u ook in kunt zoomen op u eigen provincie of stad.

 

Microsoft Power BI app

De informatie wordt ter beschikking gesteld in een Microsoft Power BI app. Microsoft Power BI is de datavisualisatie tool van Microsoft. In deze tool kunnen snel gegevens uit allerlei bronnen ingelezen worden in krachtige dashboards. Gegevens kunnen lokaal te vinden zijn zoals csv- of Excel-bestanden, in databases zoals  MS SQL of MySQL) of op het web. Zo is het dus ook mogelijk de  RIVM Covid-19 data als bron te gebruiken. 

Dagelijks nieuwe cijfers

In het rapport vindt u de data zoals door het RIVM dagelijks gepubliceerd. Denk daarbij aan de testen, ziekenhuisopnames of reproductiegetallen.  Deze bron data zijn door een Consilium gebruikt in een dagelijks ververst Microsoft Power-BI Report. Voor een aantal rapporten is er gebruik gemaakt van bevolkingsaantallen zoals gerapporteerd door het CBS.

Als u vragen of opmerkingen hebt over de analyse dan komen we graag met u in contact. 

Hoe krijgt u toegang?

U kunt op een tweetal manieren gebruik maken van de analyses. Via de website of via een Microsoft Power BI app:

  • Ga naar https://www.consilium.nl/nl/rivm-covid-intro.html voor de weergave via de website. Daar vindt u ook meer informatie over de verschillende aspecten van de analyses.
  • Mocht u al gebruik maken van Microsoft Power-BI dan kan deze app ook toegevoegd worden aan de eigen portal. Neem daarvoor contact op.

Databronnen

  • RIVM Data
  • CBS

Techniek

  • Microsoft Power BI
  • Microsoft Azure
Mocht u willen weten wat wij voor u kunnen betekenen dan kunt u ons bereiken onder telefoonnummer +31 6 41162117.
Mocht u liever een email sturen dan kan dat naar  info@consilium.nl

Consilium Consultants BV
Westplein 11,
3016 BM Rotterdam, Nederland
KVK: 24183428